Upptäck din inre trädgård av kreativitet & läkande

Upptäck din inre trädgård av kreativitet & läkande

3 april, 2024 Av Av Börje

Kraft & växande genom skapande

31 maj – 2 juni 2024

När vi närmar oss midsommar och sommarens höjdpunkt kan vi känna pulsen av tillväxt och potential. Det är en tid för ljus och växtkraft. Precis som naturen frodas och blomstrar, har även vi möjlighet att odla och vårda det som växer inom oss inför höstens skördetid. Vill du sätta nya frön?

Att prata med någon man litar på om livets utmaningar är viktigt för att må bra. Men lika viktigt är det att lyssna inåt, släppa taget och ta in ny energi! I denna process kan konsten och det fria skapandet vara en hjälpsam och inspirerande väg.

“Likt trädgårdsmästaren som vårdar jorden och drar upp ogräset, kan vi rensa i vår inre trädgård och plantera frön av hopp med självkärlek och omsorg.” 

Denna workshop handlar om just detta – att använda konsten som en resurs för att närma sig och möta livets utmaningar och öppna upp för oanade möjligheter. Vi kommer också att ta oss ut i närmiljön och uppleva den växtkraft som finns i naturen.

Alla människor bär en naturlig förmåga som får näring av att skapa. När du vänder din uppmärksamhet mot kroppen och använder alla sinnen i en skapande process, kan du få hjälp att släppa taget om tidigare erfarenheter som håller dig tillbaka och börja sätta nya frön i marken. När vi ger energi och plats för våra resurser och till det som visar sig i skapandet kan vi också öppna upp för nya överraskande vägar i livet.

Likt trädgårdsmästaren som använder sina händer eller ett trädgårdsverktyg för att dra upp ogräset för att vårda jorden, kan vi rensa i vår inre trädgård och plantera frön av hopp, längtan och kreativitet. På så sätt kan du få ny kraft genom skapandet.

Läs mer på Expressive Arts hemsida!