Klara Yvonne Klingspor

Klara Yvonne Klingspor

Konst Skapande – Psykoterapi och Handledning – Ateljé och Natur

Jag är utbildad socionom, legitimerad psykoterapeut, handledare, familjeterapeut och diplomerad uttryckande konstterapeut. Jag har ett långt yrkesliv bakom mig där jag haft förmånen att få möta människor från hela världen, det har handlat om barn, ungdomar och deras familjer. Familjer och individer i tillfälliga kriser och omständigheter eller med traumatiska upplevelser och sorg efter nära förluster.

Klara Ord och Bild – som erbjuder psykoterapi, stödsamtal, parterapi och handledning med inslag av konstnärliga språk, som att skriva, måla, rörelse och musik.
Psykoterapi är ofta en stor satsning och det är viktigt att det känns ömsesidigt bra. Jag erbjuder både korta och långa terapier. I en kort terapi träffas man vanligtvis 15 – 20 gånger och har ett bestämt fokus och ett tema som man vill jobba med. En lång terapi kan pågå över lång tid och slutar när den som går i terapi känner sig redo att avsluta.Om jag ska sätta en etikett på mitt sätt att arbeta, är det ett eklektiskt förhållningssätt, det vill säga att erfarenhet, forskning, studier och möten med olika människor och situationer bildar en väv som är hjälpsam i mötet med andra.

Klaras Ateljé – som är en del i det egna företaget. För snart 7 år sedan hittade vi ett fantastiskt hus – en tidigare fäbodvall som var utbyggd och tillbyggd. Där fanns till och med en nybyggd ateljé. Vi blev direkt och hjälplöst förälskade i stället som låg mitt i en skog i Dalarna. Jag som är uppväxt i den jämtländska fjällbygden, såg stora likheter med min barndomsmiljö.

Jag kommer att ha kurser och ”prova på” verksamhet för dig som vill komma i gång med det egna målandet och annan skapande verksamhet i en lugn och avstressande miljö utan krav på prestationer.

Mer information om mig får du
på min hemsida www.klaraordochbild.com
Mail klingspor.ordobild@gmail.com
Tel +46 70-438 20 75