mormor, mamma och jag

mormor, mamma och jag

16 juni, 2024 Av Av Börje

Kroppen berättar 31 aug – 1 sept 2024

En inre tidsresa – mormor, mamma och jag

Spegeln ser bara mitt senaste ansikte
medan jag bär alla årsringarna inom mig –
även de från tidigare generationer…

Mormor, mamma och jag – vad är jag i mig och vad är mamma, mormor? Hur skall jag kunna urskilja mitt sanna jag bortom alla förväntningar på vem jag ska vara och vad jag ska leva upp till? Vad kommer utifrån och vad kommer inifrån?
”Två sanningar närmar sig varann. En kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv.”, som Tomas Tranströmer så briljant formulerat det åt oss.

Genom rörelse, bildskapande, lek och reflektion kommer vi under två dagar ge oss ut på en resa där vi synliggör mönster, stärker våra resurser och skapar möjlighet för förändring och läkning. Vad vill du släppa taget om? Vad längtar du efter? Kanske står du på tröskeln till något nytt och behöver mod och hjälp för att ta klivet?  
Vad kan kroppen berätta? Rörelsen som en källa till glädje och närvaro men också till att, i ett tryggt rum, få möta det som är svårt. Vi bjuder in till en utforskande och kreativ verkstad och en stunds vila från krav och prestation. Inga förkunskaper behövs.

Vi som leder workshopen är Marika Nasiell och Gunilla Rydén, diplomerade uttryckande konstterapeuter med över 35 års erfarenhet av skapande processer. Vi har samarbetat i många år som gruppterapeuter och håller på regelbunden basis workshopen ’Kroppen berättar’. Marika är skådespelare och regissör. Gunilla är danspedagog och har utvecklat metoder inom kropp och kommunikation.

För information och anmälan:
Marika Nasiell, marika@nasiell.net, 070-207 71 42
Gunilla Rydén, gunilla.ryden@gmail.com, 070-497 25 75
Tid: 31 augusti – 1 september 2024 kl 10-17 båda dagarna
Pris: 2800:- (Early bird 2300:- vid anmälan senast 20 juni 2024)
Plats: DinInsida, Stortorget 3, Gamla stan, Stockholm
Anmälan senast 5 augusti 2024. Begränsat antal platser, så först till kvarn…

Mer information här hos RUMMET för uttryckande konst