Grupp i självutveckling genom kreativt skapande 2024!

Grupp i självutveckling genom kreativt skapande 2024!

19 november, 2023 Av Av Börje

Hej! Längtar du efter en plats inom dig själv där du kan hämta kraft och inspiration? Vi bjuder in dig att delta i en grupp där du på ett tryggt sätt kan möta dina inre bilder, dina berättelser och drömmar och spegla dina erfarenheter tillsammans med andra. Du kommer att kliva in i ett rum där du får möjlighet att stanna upp, lyssna inåt, landa i kroppen och utforska dina sinnen på ett lekfullt sätt. Rörelsen, bilden, musiken och det skapande uttryckets läkande förmåga ger dig ett andrum där du med de andra i gruppen kan betrakta och reflektera kring det som sker. Inga förkunskaper behövs!

“Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
Du blir aldrig färdig och det är som det skall.”
(Ur Tomas Tranströmers dikt ‘Romanska bågar’

Vi träffas tre helger under våren med start 17-18 februari

Vi välkomnar nya (och gamla) deltagare till ’Grupp i självutveckling genom kreativt skapande’ på Södermalm i Stockholm. Vi träffas tre helger under våren 2024 för eget utforskande arbete med de konstnärliga uttrycksformerna som vägvisare och ledsagare. Vi vänder oss till dig som vill utforska och utveckla din kreativa förmåga, förändra en aktuell livssituation och känner att orden inte alltid räcker till. Kanske vill du bryta ett livsmönster eller arbeta med ett angeläget livstema? Vi arbetar genom kroppens sinnen med bild, musik, drama, text, rörelse och muntligt berättande. Med gruppens stöd får du möjlighet och utrymme att pröva nya förhållningssätt till dig själv och omvärlden.

Konstnärliga uttryck ingår som en naturlig del i livets olika faser. Konsten berör och blir bärare av de existentiella frågorna: liv – mål – mening – död.

Vi som leder gruppen är Marika Nasiell och Helena Harrysson, dipl. uttryckandekonstterapeuter med över 35 års erfarenhet av skapande processer.

En tidigare deltagare om något av vad hon fick med sig från arbetet i gruppen:
”Den skönhet vi skapade. Att vi tillsammans skapade ett rum i världen…en bubbla av frid och fred. Jag såg så tydligt att det var ett fredsarbete vi gjorde i tiden av det krig som pågick och fortfarande pågår. Och detta gjorde vi genom att gå in i oss själva och på olika sätt möta det inom oss som fanns att möta där och då och uttrycka det på olika konstnärliga sätt. Så oerhört vackert det är”
/Åse Geschwind

Datum: Gruppstart 17-18 februari 2024. Därefter 16-17 mars och 20-21 april. Individuella inledande samtal sker före gruppstart (ingår i priset) och bokas separat.
Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 A på Södermalm i Stockholm.
Tid: Lördagar 9.30-17 och söndagar 9.30-16.
Pris: 7.650 kr. Åtagandet gäller för alla tre helger, liksom priset. Möjlighet finns till rabatterat pris.


Vi hälsar dig varmt välkommen!
Marika Nasiell och Helena Harrysson
För mer info och anmälan till inledande samtal…