Utbildning i Expressive Arts, terapi & professionell utveckling

Utbildning i Expressive Arts, terapi & professionell utveckling

18 september, 2022 Av Av Börje

​För dig som vill arbeta med uttryck, konst och kommunikation i terapi och vård

• Saknar du tid & plats för din kreativa sida i arbetet & vardagen?

• Drömmer du om att ta in kreativa metoder & mer lust & lek i ditt arbete?

• Vill du arbeta med konst & personlig utveckling?

Du har kommit rätt! Vi menar att inom varje människa finns en kraft som strävar efter helhet, skönhet och integration.

Den här 2 åriga utbildningen i expressive arts är den enda i Sverige och unik i sitt slag. Den ger dig kompetens att arbeta med konsten som en läkande kraft i möten med människor. Vi utgår ifrån ett helhetsperspektiv där kropp, känsla, tanke och alla sinnen samverkar för att kunna hantera känslomässiga svårigheter och utveckla din inre potential. Grunden för mänsklig utveckling är våra relationer.

Utbildningen hjälper dig att integrera din kreativa sida med din professionella. Du får beprövade kunskaper om hur du kan arbeta på djupet med människors växande, läkande och utveckling. Den estetiska upplevelsen i sig berör våra gemensamma existensvillkor: att vara människa, vår miljö och samhället. Konsten och estetiken berör även den andliga dimensionen – känslan av tillhörighet i ”något större.”

Efter genomgången utbildning kommer du kunna tillämpa Expressive Arts och Konstnärlig metodik i till exempel terapi och behandling, omsorg, själv- och grupputveckling. Eller för andra pedagogiska mål inom vård, skola och arbetsliv, allt beroende på ditt eget arbets- och kompetensområde.

Vi finns här för att hjälpa dig att finna vägen där du tar med konsten i terapi, vård, omsorg och personlig utveckling på ditt sätt.

Utbildningsstart december 2022!

Du kommer att ingå i en mindre kursgrupp som träffas både live i Stockholm och online för att delta i en kreativ och personlig utbildningsresa. Ny planerad utbildningsstart 9 – 11 december 2022. Nyfiken? Läs mer här!

Har du frågor skriv gärna en rad direkt till mig på: margareta.warja@expressivearts.se