Ulla Andersson

Ulla Andersson

18 december, 2021 Av Av Börje

Minnesstund

En kurskamrat, en lärare, en handledare och en mycket kär vän har gått ur tiden – men lever genom de spår och frön hon på olika sätt sått hos oss.

Du inbjuds till ett öppet rum på zoom:

Minnesstund – lördagen den 22 januari 2022 mellan kl 12:00-14:00

En plats där vi möts, för att prata med varandra om Ulla, och dela minnen.

För dig som vill och kan vara med; anmäl dig genom att skicka en hälsning till per@apelmointermodal.se.  Skicka din anmälan senast den 10/1 2022.

Skicka anmälan via den mejladress du vill använda den 22 januari för att få zoom-anslutningen.

Skicka gärna ett ord eller en mening som du förknippar med Ulla;

Vi planerar att öppna sammankomsten med musik och en ”portaldikt”.

Självklart kommer det finnas mer plats för dig att säga mer med egna ord under samvaron i en runda. Har du bilder eller musik som du vill ska ingå, skicka detta till Pers mejl, så att vi är förberedda och kan sända från vår gemensamma plattform.

Vi kommer att avsluta med en skål för Ulla, var beredd med valfri dryck!

Varmt välkomna!

Från oss som förberett detta

/Per Apelmo, Börje Forsgård och Erika Sinander


14 oktober 2021

Minnesstund 22 januari 2022

På lördag den den 2 oktober spreds askan efter Ulla i havet utanför Söderöra. Detta skedde vid lunchtid i kretsen av de närmaste.

En minnesstund kommer att anordnas lördagen den 22 januari 2022. Där och då får vi som på olika sätt mött och arbetat tillsammans med Ulla möjligheten att dela både den sorg och de ljusa minnen som vi har.

Minnesstunden kommer att hållas under eftermiddagen – i Stockholm. Närmare detaljer om plats, tid och kostnad meddelas senare. Kontaktpersoner är Erika Sinander och Per Apelmo.

Per


16 juni 2021, Uppdaterad 29 okt 2021

Ulla Andersson, Psykolog och dipl. Uttryckande Konstterapeut

Avled den 6/6 2021 efter en tids sjukdom.

Ulla var på olika sätt drivande i framväxten av Uttryckande Konst-utbildningen i Sverige: som administratör och uppskattad lärare och handledare. Flera studenter i den norska utbildningen har också haft möjligheten att möta Ulla som lärare och handledare.

Ulla begravdes måndagen den 28/6 2021. Det gick att följa Begravningen digitalt via länk. Uppgifter kring minnesgåvor och begravningen finns på FONUS hemsida – Minnessidor.

Du som vill dela minnen av Ulla kan göra detta här på SRUK:s hemsida En minnesstund planeras äga rum under januari 2022. Information om detta kommer att återfinnas här på hemsidan.

Många av oss har haft Ulla som handledare eller på annat sätt mött henne inom Uttryckande konst. Här skriver Per Apelmo om sina möten och minnen med Ulla.

Till Minne av Ulla Andersson