Musikterapiutbildning HT21

Musikterapiutbildning HT21

8 april, 2021 Av Av Börje

Magisterprogrammet i musikterapi ger kunskap om hur musik används för att främja hälsa och i terapeutiskt syfte. Utbildningen vänder sig till personer med omfattande erfarenheter av musicerande och som har förståelse för olika musikkulturer och musikfunktioner.
Läsåret 2020/21 ges inte programmet i musikterapi på KMH då programmet är under omarbetning. Mer information om nytt upplägg och kommande antagning kommer att finnas här under 2021.” Från Kungliga Musikhögskolans hemsida

Så här skriver FMS på sin FB-sida: “Nu är det klart! Det blir en grundutbildning i musikterapi, och den börjar I HÖST!!! Tre år på HELTID, kandidatnivå. På Musikhögskolan i Stockholm. Det är en sensation 🎶🎶🎶. Vi kommer få en helt ny generation med unga, kompetenta musikterapeuter. De kommer förändra livet för människor, i särskolan, i psykiatrin, i äldreomsorgen. Människor i sorg, utbrända, deprimerade. Trasiga familjer. Vilsna ungdomar. Det här är så stort…. Sprid till alla du känner som står i beredskap att söka en utbildning, eller som vill byta bana i livet. Ansökan nu. Snart.”

Musikbojen skriver: Glada nyheter! En grundutbildning i musikterapi börjar redan i höst på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Den kommer vara på kandidatnivå och pågå i 3 år på heltid. Vi är så glada över denna nyhet då en helt ny generation av kompetenta musikterapeuter kommer skapas här och på sikt kunna nå till fler barn och ungdomar genom musikterapi 🎶. Sprid gärna detta vidare för att fler ska hitta till ansökan!

KMH länk