En kväll för att måla och mötas

7 januari, 2020 Av Av Börje

Onsdagar 18-21, Stockholm Start igen 15 januari 2020

“Varje onsdag anordnar diakonen Hannu Lounela skapakvällar i Flemingsbergs kyrka. Hit kommer människor i olika livsskeden för att måla och mötas i samtal om det stora och det lilla.

Skapakvällarna har anordnats i Flemingsbergs kyrka sedan i februari 2019. Pers Karin Skogar är konstterapeut och har varit projektanställd fram till årsskiftet 19-20. Nu har församlingen kommit igång med den nya verksamheten. Initiativet började i Eskilstuna, och SKAPAkvällar har anordnats i församlingar runt om i landet i över tio år.

–Här släpper vi all prestige och prestation och undviker värderingar, säger Hannu Lounela. I livet finns det få platser där man får vara fri från sådant. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller med familj och vänner så har vi en tendens att ständigt värdera och bedöma oss själva och andra.”

Läs artikel i NYTT i FLEMPAN från hösten 2019.