En kväll för att måla och mötas

Onsdagar 18-21, Stockholm

”Varje onsdag anordnar diakonen Hannu Lounela och konstterapeuten Pers Karin Skogar skapakvällar i Flemingsbergs kyrka. Hit kommer människor i olika livsskeden för att måla och mötas i samtal om det stora och det lilla.

Skapakvällarna har anordnats i Flemingsbergs kyrka sedan i september. Pers Karin Skogar är konstterapeut och projektanställd fram till årsskiftet. Hon hjälper församlingen att komma igång med den nya verksamheten. Initiativet började i Eskilstuna, och skapakvällar har anordnats i församlingar runt om i landet i över tio år.

–Här släpper vi all prestige och prestation och undviker värderingar, säger Hannu Lounela. I livet finns det få platser där man får vara fri från sådant. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller med familj och vänner så har vi en tendens att ständigt värdera och bedöma oss själva och andra.”

Läs mer i NYTT i FLEMPAN

Följ oss eller gilla oss
error